Studie computer

Find den rette studiecomputer

Det kan være lidt af en jungle at finde den rigtige studie computer - og det kan blive både dyrt og ærgerligt, at vælge den forkerte model. Derfor kan det godt betale sig at bruge et par minutter på, at sætte sig ind i, nogle af vigtigste ting du skal overveje, så du kan træffe det rigtige valg.

Vi har gjort det let for dig, og lavet en oversigt over nogle af de vigtigste ting, du skal overveje, så du i løbet af få minutter er bedre rustet til at træffe det rigtige valg. Som altid er du naturligvis altid velkomne til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Telefon:
70 22 17 44
Facebook Messenger:
Skriv til os på Facebook

Kort om specifikationerne

Der er ikke noget federe end at arbejde på en lynhurtig studie computer, der reagerer øjeblikkeligt og som er klar, når du har brug for det! Omvendt kan frustrationerne være tårnhøje, når computeren ikke kan klare de opgaver man sætter den på.

Derfor er det vigtigt at få valgt en computer, hvor nøglespecifikationerne passer til dit behov. En forudsætning for dette er selvfølgelig at forstå, hvad de enkelte dele har af betydning. Læs med her og bliv klogere:


SSD

En af de ting du får glæde af i en kvalitetscomputer er bl.a. en SSD. Her gemmer du alle dine dokumenter, installerer programmer og apps mv.
Fordelen ved en SSD ift. en gammeldags mekanisk harddisk er, at SSD’en er meget hurtigere til at læse og skrive data, ligesom den også larmer mindre, bruger mindre strøm og er mindre følsom over for stød og tab – Alt sammen noget der giver rigtig god mening i en bærbar computer til studiebrug. Hvor meget plads du har behov for, kan være svært at afgøre på forhånd, men vælger du en computer med en SSD på min. 512GB, så vil du oftest være godt dækket ind.


Processor

Processoren er ”hjernen” i din studie pc. Til langt de fleste dagligdagsopgaver (tage noter, internet browsing, videoafspilning etc.) vil en Intel® Core™ i5- eller AMD Ryzen™ 5 processor være det mest fornuftige valg. Har du i stedet brug for at arbejde med mere krævende opgaver som eks. video-redigering, 3D modellering o.l., så kan det dog give mening at overveje en Intel® Core™ i7-processor, hvis budgettet tillader det.


RAM

RAM er computerens ”korttidshukommelse” og betyder mere end mange umiddelbart tror. Ved billigere computere er der ofte tale om langsomme RAM, og mange gange får du kun 4GB RAM. Det begrænser din mulighed for at skifte hurtigt mellem programmer, have mange internetvinduer åbne på én gang og giver generelt en langsommere oplevelse med computeren. I alle vores computere får du min. 16GB RAM med høj hastighed, så du ikke føler dig begrænset i din hverdag, og så du samtidig får en computer, der er værd at bruge i flere år fremover.


Batteritid på bærbar computer

Når du køber en bærbar computer til dit studie, bør du også overveje dine krav til computerens batteri. Har du jævnligt adgang til en stikkontakt, så er det ikke helt så afgørende, om computeren er udstyret med et ekstra stort batteri. Skal du dog bruge computeren i længere perioder uden at kunne tilslutte en oplader, eks. i toget eller i bussen, så kan det være rart med et batteri på 50Wh eller derover. Jo mere krævende opgaver du skal lave på farten, jo vigtigere er et batteri med høj kapacitet.


Bærbar studiecomputer – let at have med

Er du på jagt efter en bærbar studiecomputer er det, ud over specifikationerne, også naturligt at overveje, hvilken skærmstørrelse du har brug for.

Skal computeren primært bruges til at tage noter, researche og læse på, så vil vi som udgangspunkt anbefale en bærbar studie computer med en skærm på 13” - 15”, da det normalvis er nok til dagligdagsbrug, og samtidig vejer disse computere mindst - og det kan have stor betydning, hvis du skal have computeren med rundt hver dag.

Brug for en større skærm?

Har du brug for en bærbar computer, men arbejder du med design, videoredigering eller andre store opgaver? Så kan det være rart at have så stor en skærm som muligt at arbejde ved. I stedet for at købe en større, og tungere, bærbar, så vælger mange i stedet at have en almindelig computerskærm stående derhjemme på skrivebordet. Med et HDMI-stik kan du let tilslutte din bærbare studie computer til skærmen, når du kommer hjem, og hurtigt afbryde forbindelsen, når du skal på farten igen.


Kan man bruge en gaming bærbar som studie computer?

En gaming bærbar er reelt set bare en helt almindelig bærbar computer – men med kraftigere hardware, end hvad der er nødvendig til alle hverdagsopgaverne. Den fungerer derfor helt fint som studie pc.

En gaming bærbar er dog oftere, qua den kraftigere indmad, dyrere, men mange vælger alligevel en gaming bærbar, når de alligevel skal ud og investere i en bærbar computer til studiet. Så er underholdningen nemlig også sikret, når der skal slappes af efter en hård dag med undervisning. 😉

Stationær studie computer

Ikke alle har brug for en bærbar computer til studiet. Mange prioriterer i stedet, at have en stationær computer derhjemme, hvor man kan sidde foran en stor skærm, og have et perfekt overblik over alle ens opgaver. Samtidig får man i en stationær computer lidt mere hardware for sine penge, og derfor er en stationær computer velegnet til studier, hvor der skal laves tungt multimedie-arbejde, store 3D-projekter o.l.

Beskyt dine filer med Norton 360

Hvis du har en bærbar studie computer, så tager du den sikkert ofte med rundt – og er du ligesom de fleste andre, så logger du formegentlig på WiFi rigtig mange steder; På skolen, på caféen og hos vennerne.

I sådan nogle situationer, er din computer ekstra udsat for trusler som eks. virus og malware. Hvis du vil undgå, at uvedkommende får adgang til dine filer, eller at computeren crasher midt i et vigtigt projekt, så anbefaler vi, at du let og enkelt beskytter din computer med Norton 360 antivirus.

Finansier dit køb rentefrit

Rækker SU'en ikke til den studie computer du drømmer om? Så kan du overveje at finansiere dit køb. Ikke via tåbelige kvik-lån, der vil presse din økonomi igennem hele studietiden, men igennem vores samarbejdspartner Express Bank.
Når du køber en studiecomputer hos MM Vision, kan du rente- og gebyrfrit splitte dit køb op i 10 lige store rater.

Finansier dit køb hos MM Vision
Læs mere om finansieringsmulighederne på: Finansiering hos MM Vision.

Indkøbskurv

Total 0 DKK