Bærbare computere fra ASUS med OLED-skærme

ASUS OLED Logo

Fantastisk virkelighedstro farver

ASUS bærbare computere med OLED-skærm leveres med en førsteklasses farveskala. De gengiver farver med enestående nøjagtighed, og leverer visuel kvalitet på professionelt niveau, hvilket gør dem perfekte til professionelt og kreativt arbejde, eller til dig der bare vil nyde den allerbedste oplevelse foran skærmen.

OLED-skærme bruger organiske lysemitterende forbindelser, der naturligt reducerer skadeligt blåt lys med op til 70% sammenlignet med LCD-skærme, hvilket gør dem ekstra skånsomme for dine øjne og reducerer dermed også risikoen for skader på nethinden.

Sammenlign

 
FARVESKALA
PANTONE® VALIDATED
MAKSIMAL LYSSTYRKE
KONTRASTFORHOLD
SKADELIGT BLÅT LYS
RESPONSTID
FARVEDYBDE
ASUS OLED laptopskærme
100% DCI-P3 (133% sRGB)
De bedste farver i klassen
Ja
Op til 600 nits
Svarer til 789 nits LCD perceptuel lysstyrke
1,000,000:1
DisplayHDR™ 500/600 True Black certificeret
6,5%
70% reduktion i skadeligt blåt lys for bedre øjensundhed
0,2ms
Op til 50 gange hurtigere responstid for problemfri handling
Op til 1,07 milliarder farver
 
FARVESKALA
PANTONE® VALIDATED
MAKSIMAL LYSSTYRKE
KONTRASTFORHOLD
SKADELIGT BLÅT LYS
RESPONSTID
FARVEDYBDE
ASUS OLED laptopskærme
100% DCI-P3 (133% sRGB)
De bedste farver i klassen
Ja
Op til 600 nits
Svarer til 789 nits LCD perceptuel lysstyrke
1,000,000:1
DisplayHDR™ 500/600 True Black certificeret
6,5%
70% reduktion i skadeligt blåt lys for bedre øjensundhed
0,2ms
Op til 50 gange hurtigere responstid for problemfri handling
Op til 1,07 milliarder farver
De fleste LCD-laptopskærme
62,5% sRGB (45% NTSC)
Nej
250 nits
1,000:1
21,5%
10 ms
16,7 millioner farver

Farver

Ultimative farver i professionel kvalitet

ASUS OLED-bærbare computere giver usædvanligt detaljerede og realistiske billeder med en biografkvalitet 100% DCI-P3 farveskala. Dette betyder, at farverne som er gengivet på skærmen er rigere og mere levende: det er ideelt til farveintensive projekter, men forbedrer også enhver form for indhold.

100 %

DCI-P3 farveskala
133 %

sRGB farveskala
1,07 milliarder

farver
Industristandard

i biografkvalitet
DCI-P3 sRGB

Farver

Meget præcise farver

Designere, producenter og andre virksomheder, har med farvekritiske beslutninger og kommunikation at gøre hver dag. En PANTONE®-valideret OLED-skærm betyder, at de farver, du ser på skærmen, er nøjagtige - hvad du ser, er virkelig, hvad du får!

PANTONE logo
ASUS OLED-bærbar med farvefuldt billede

Øjensundhed

70% reduktion af blåt lys for bedre øjensundhed

Det er kendt, at blåt lys forårsager visuelt ubehag og forstyrrer søvnkvaliteten. Men takket være OLED-skærmens specielle organiske lysmaterialer, udsender ASUS OLED-bærbare computere 70% mindre skadeligt blåt lys1, og de er også certificeret af TÜV Rheinland og SGS. Endnu vigtigere er det, at i modsætning til traditionelle blå lysfiltre, behøver dét at skifte spektrum ikke at betyde, at du går på kompromis med farvenøjagtigheden, når du arbejder på en OLED-skærm.

70 %

reduceret blåt lys1
TÜV logo
SGS logo

Øjensundhed

Øjensundhed, endnu mere afgørende for børn

Eftersom børns øjne ikke er fuldt udviklede med en mere transparent linse og hornhinde, kan skadeligt blåt lys lettere trænge ind i øjet og potentielt forårsage for tidlig ældning af nethinden. Forskning2 har vist, at i et femårigt barns øjne trænger ca. 60% af de modtagne emissioner af blåt lys ind til nethinden, sammenlignet med kun omkring 20% for en voksen 60-årig person. Med ASUS OLED-skærme betyder de væsentligt lavere niveauer af blåt lys en bedre øjensundhed for børn.

Dreng foran bærbar computer
Linsegennemsigtighed for blåt lys
Skadeligt blåt lys 5-årig 60-årig
Bølgelængde (nm)

Farvevolumen

Perfekt farve ved enhver lysstyrke

ASUS bærbare computere med OLED opretholder en 100% DCI-P3-farveskala ved både høje og lave lysstyrkeniveauer, mens en bærbar computer med standard LCD reducerer farveområdet drastisk ved lave lysstyrkeniveauer. På en grå lysstyrke på 16 G har LCD-bærbare computere kun et 11% DCI-P3-farveområde, mens ASUS OLED-bærbare computere opretholder et 100% DCI-P3-farveområde.

OLED LCD DCI-P3 lysstyrke 255 G 140 G 48 G 16 G

Perceptuel lysstyrke

Perfekt farve ved enhver lysstyrke

ASUS bærbare computere med OLED-skærm kan opretholde god farvegengivelse på ethvert lysstyrkeniveau, så du frit kan justere skærmens lysstyrke, så den passer til dit arbejdsmiljø, mens du stadig kan nyde usædvanligt livagtige farver. For eksempel i stuen (normalt oplyst ved ca. 100 lux) behøver du kun 177 nits lysstyrke på en OLED-skærm, for at producere det samme klare billede som 400 nits lysstyrke på en LCD-skærm. Ved de lavere lysstyrkeniveauer, som derved er muligt på en OLED-skærm, udsendes der samtidig mindre mængder af skadeligt blåt lys.

Kontrast

Ægte sort: Se det usete

ASUS bærbare computere med OLED-skærm gengiver sorte farver helt perfekt. En FullHD (1920x1080)-skærm har 2.073.600 pixels – men fordi hver enkelt pixel på en OLED-skærm består af 3 underpixels, med hver sin egen selvgenerende belysning, har OLED-skærmen altså i alt 6.220.800 selvbelyste underpixels. Til sammenligning har en traditionel FullHD LCD-skærm kun et dusin LED-baggrundsbelysninger. Dermed kan belysningen styres meget mere nøjagtigt på en OLED-skærm.

Når der vises sorte farver på en OLED-skærm, slukkes den enkelte pixel simpelthen, for at producere den mørkest mulige sorte farve. Dette muliggør ekstremt skarpe og klare billeder selv i de mørkeste scener. Du vil blive overrasket over at se, hvor mange nye detaljer du får øje på i dine yndlingsfilm!

Op til
1,000,000:1

kontrast-forhold
600 nits

maksimal lysstyrke3
0,0005 nits

ægte sorte farver
Op til
VESA logo

Responstid

Korteste responstid på en bærbar computer giver klare bevægelser

For en skærm er responstid den tid det tager, at erstatte én farve med en anden: Jo kortere tid, desto bedre gengives bevægelser. Diagrammet nedenfor viser en farveovergang fra lilla til blå. På en ASUS OLED-skærm tager denne overgang kun 0,2 millisekunder, mens det på en LCD-skærm kan tage 10 ms eller længere. Det gør en stor forskel, da farver og billeder på en OLED-skærm gengives korrekt i størstedelen af den tid, hvor et billede vises, hvorimod billederne på en LCD-skærm kan være slørede under overgangsprocessen.

ASUS OLED-skærme har en responstid på 0,2 ms - den hurtigste tid på en bærbar computer og 50 gange4 hurtigere end den gennemsnitlige LCD-skærm. Dette sikrer klare billeder i actionfyldte scener, gaming med høj præcision og skarpe detaljer såsom at kunne scrolle i tekst uden tydeligt "slør". Faktisk kan den lynhurtige billedovergang på en OLED-skærm konkurrere med LCD-skærme med en meget højere opdateringshastighed!

0,2 ms

ultrahurtig responstid
50 x

hurtigere responstid4
Begyndelsen af billedet Slutningen på billedet Billedet er klart i 16,47 ms
LCD
10 ms responsid
OLED
Ultrahurtig 0,2 ms responstid

ASUS OLED Care

Beskyttelse af din OLED-skærm

Bærbare ASUS-computere med OLED-skærm leveres med en ASUS-eksklusiv OLED Care-mekanisme, der beviseligt beskytter din OLED-skærm. Burn-in, eller indbrænding, på en OLED-skærm kan forekomme, hvis et statisk højkontrastbillede vises i længere tid5. For at undgå dette, aktiveres en specialdesignet pauseskærm, når din bærbare ASUS-computer er inaktiv i over 30 minutter. Dette reducerer risikoen for indbrænding betydeligt ved at sikre, at alle pixels er ensartet lyse og mørke, hvilket beskytter skærmen mod synlige farveændringer over tid.

ASUS bærbar PC med OLED-skærm
1) Sammenlignet med gennemsnitlige LCD-skærme på markedet, er måling af energiemission af blåt lys mellem 415-455 nm bølgelængde.

2) Se: https://www.essilorpro.com/content/dam/essilor-redesign/product-resources/crizal/Blue-Light-Roundtable_White-Paper.pdf

3) Data er målt med DisplayHDR Test Tool. Spidsværdien for lysstyrke kan variere afhængigt af panelkonfigurationen.

4) Sammenlignet med den gennemsnitlige bærbare computers LCD-skærm. Gennemsnitlig LCD-skærm har en responstid på 10 ms.

5) Karakteristikken ved en OLED-skærm kan ende med at ændre sig over lange perioder med brug, hvilket fører til synlige ændringer. Dette er helt normalt og kan forårsage opførsel som f.eks. billedindbrænding eller såkaldt efterbilleder: Det betyder, at et svagt omrids af et billede forbliver synligt, selv når det erstattes af et nyt billede. Der er større sandsynlighed for, at disse effekter forekommer, hvis et ikke-bevægeligt (statisk) højkontrastbillede vises i for lang tid ad gangen på skærmen.

Indkøbskurv

Total 0 DKK