Computer til Minecraft

Minecraft banner

Gamer PC til Minecraft

Minecraft er historiens mest populære spil med mere end 300 millioner solgte kopier, og når først man har kastet sig ud i den store verden af byggeklodser, forstår man hurtigt hvorfor. Man kan skabe sit helt eget eventyr, der på trods af spillets simple grafiske udtryk, kan blive utroligt avanceret. Det er kun ens egne ambitioner og fantasi der sætter grænsen. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, når man skal købe en computer til Minecraft?

Er Minecraft krævende for computeren?

En af årsagerne til Minecrafts store udbredelse er, at det grundlæggende ikke kræver en lynhurtig gaming computer at spille spillet. Stort set alle kan derfor kaste sig ud i Minecraft og få en fin basis-oplevelse. Vil man dog spille i høj opløsning, installere mods, eller måske streame sit spil til YouTube eller Twitch (læs vores guide til dette), så kræver det dog noget mere af computeren. I 2020 blev det ligeledes muligt at spille Minecraft med raytracing-effekter, hvilket tilføjer imponerende lyseffekter men ligeledes stiller krav om en stærkere og nyere gaming PC.

Og hvilken computer er så rigtig for dig? I denne guide har vi udvalgt en række computere til Minecraft og inddelt dem i 3 kategorier, så du kan finde den gamer computer til Minecraft, der passer dit ambitionsniveau allerbedst.

Gaming PC til Minecraft

Mere om Minecraft

Hvad er Minecraft?

Minecraft handler grundlæggende om at slippe fantasien og kreativiteten løs, og er basalt set én stor 3D verden af byggeklodser, også kendt som ”blocks”. Det kan faktisk bedst sammenlignes med en digital udgave af LEGO-klodser, hvor du som spiller kan indsamle materialer og bygge alt hvad fantasien (og tålmodigheden) tillader.

Når man starter et spil i Minecraft, så bliver terrænet genereret automatisk. Det åbner også muligheden for, at man reelt kan få en helt ny verden at udforske, hver gang man starter et nyt spil. Det giver både nye udfordringer men også nye, kreative muligheder, der er med til at holde spiloplevelsen frisk i rigtig lang tid.

Spil-modes

Minecraft kan både spilles alene eller sammen med vennerne og spillet indeholder forskellige spil-modes. De mest populære af disse er ”creative” og ”survival”-mode:

Survival-mode

Når du spiller Minecraft i ”survival”-mode, skal du først og fremmest selve indsamle de byggeklodser, du skal bruge. Det vil sige, du skal fælde træer, hugge sten og grave jord op, før du kan bygge noget ud af dette.

Sådan et arbejde kræver naturligvis energi, og derfor skal du også sørge for, at din figur får noget at spise. Du kan enten starte din egen bondegård med marker og dyr, eller du kan vælge at bygge våben og gå på jagt efter mad.

De selv samme våben kan du også få brug for, hvis du er på eventyr om natten. Når mørket falder på, kommer både monstre og farlige dyr (kaldet ”mobs”) nemlig frem, og hvis ikke du er nået tilbage i sikkerhed, kan det være nødvendigt at tage kampen op.

Creative-mode

I ”creative”-mode har du helt frie tøjler til at bygge alt hvad hjertet kan begære, og du behøver ikke bekymre sig om ”mobs” (fjender) eller om at finde mad.

Ja, faktisk behøver man heller ikke engang indsamle ressourcer for at kunne bygge sine mesterværker, for man har et uendeligt antal klodser til rådighed fra start.

Selvom der ikke er samme udfordringer i ”creative”-mode, er det hér mange bruger deres tid, fordi man virkelig kan gøre sig umage med at bygge lige præcis det, man har lyst til.

Vælg den rigtige udgave af Minecraft

Minecraft findes i 2 udgaver: Java Edition og Bedrock Edition. Det kan være lidt svært at gennemskue, hvad forskellen er, og dermed også hvilken udgave man selv skal købe.

Forskellen på Minecraft Java Edition og Bedrock Edition kan kort beskrives sådan: Minecraft Java Edition giver større frihed for den erfarne og ”nørdede” bruger til at tilpasse sit spil, mens Bedrock Edition er lidt mere ligetil og enkel at opsætte. Og hvad menes der så med det? Lad os uddybe lidt:

Minecraft Java Edition box art

Minecraft Java Edition:

Dette er den oprindelige udgave af Minecraft. Denne udgave giver lidt mere ”frihed” til at installere alverdens forskellige tilpasninger, lave ændringer i indstillingerne etc., men rigtig meget af det skal gøres manuelt, og det er derfor mest oplagt til den erfarne bruger. Fordi Java Edition har været udgivet i længst tid, er det dog også denne udgave, der er udviklet flest ”mods” til. Denne udgave understøtter multiplayer-spil – dog kun med andre der spiller Java Edition.

Minecraft Bedrock Edition box art

Minecraft Bedrock Edition:

Denne udgave kom først til i 2015, og kunne bl.a. byde på multiplayer-spil på tværs af både PC, Xbox, Playstation, mobilenheder osv. – Dog ikke med Minecraft Java Edition. Udgaven var tidligere kendt som "Windows 10 Edition".

I Bedrock Edition kan man også bruge ”mods”, men udvalget ikke ligeså stort som til Java Edition, og kun ”mods” godkendt af Microsoft er tilgængelig på Bedrock Edition. Dette giver naturligvis en ekstra tryghed hvis man eks. er forældre, da ens børn så ikke får installeret ting, der kan være uegnede. I stedet har Bedrock Edition dog en række eksklusive ”mods” og ”maps”, om end disse koster penge.

Bedrock Edition er på mange måder blevet den nye ”standard” og vil derfor typisk være det oplagte valg til gamere, der bare gerne vil spille spillet og ikke nødvendigvis bruge en masse tid på ”mods”.

Hvornår skal man vælge en kraftfuld computer til Minecraft?

Selvom Minecraft i sig selv ikke kræver voldsomt meget af computeren, så kan en stærk gaming computer til Minecraft godt give mening nogle gange. Ved man på forhånd, at man gerne vil spille med mange, eller meget tunge, mods, så bør man købe en ekstra kraftfuld computer. Særligt en computer med minimum 16GB RAM og en stærk processor vil være at foretrække. Og det samme gør sig gældende, hvis man vil streame Minecraft til Twitch eller lave YouTube videoer af sine fantastiske kreationer. Dette er tunge arbejdsopgaver for computeren, og kan være endnu en årsag til, at købe en ekstra stærk computer til Minecraft.

Billede fra Minecraft

Billig computer til Minecraft – er det en god idé?

Man kan sagtens købe en billig computer til Minecraft, hvis man bare gerne vil spille den normale udgave, som langt de fleste spillere gør. Den charmerende pixelerede grafik stiller ikke store krav til computeren, og selv vores billigste gaming computer kan spille Minecraft uden problemer. Er du på jagt efter en bærbar computer til Minecraft, så kan alle vores gaming bærbare også uden problem klare dette. Du er med andre ord sikret en god spiloplevelse, uanset hvilken af vores gaming PC'er du vælger til Minecraft.

Få mere ud af Minecraft

Minecraft servere

I Minecraft kan man, ud over at spille i sin egen verden, også forbinde til servere, hvor flere spiller sammen. Der findes servere, hvor folk har brugt rigtig lang tid på at genskabe bygninger og områder fra eks. Harry Potter- og Ringenes Herre universet, og det er fantastisk imponerende at ”gå en tur” i disse verdener. Ofte kan man følge tilblivelsen af en verden på forskellige Youtube kanaler, og dernæst besøge disse i sit eget spil.

Der er dog én vigtig ting at bemærke, når det drejer sig om servere. Minecraft Java Edition kan ikke forbinde til Bedrock Edition servere og Minecraft Bedrock Edition kan ikke forbinde til Java Edition servere. Skal du, dit barn eller andre derfor spille på en specifik server (eks. inspireret af nogle af alle de fede YouTube-kanaler med Minecraft videoer), så er det vigtigt at finde ud af, om serveren passer til den ene eller anden udgave af spillet, inden du beslutter dig for, hvilken udgave du selv skal købe.

Billede fra WesterosCraft serveren
Billede: WesterosCraft

Mods i Minecraft

”Mods” er modificeringer, der ændrer på Minecraft som man normalt kender det. Nogle mods tilføjer nye blokke til spillet, så man kan bygge endnu mere imponerende bygningsværker, mens andre mods ændrer på, hvordan man organiserer alle de ting, man samler op i spillet. Helt andre mods tilføjer nye dyr til spillet, og der er derfor nærmest ingen grænse for, hvad man kan opleve i Minecraft. Så snart spillet begynder at føles den mindste smule ensformigt, kan man udvide spillet med et nyt mod, og så er der masser af nye, spændende ting at opleve. Mange mods er gratis, og er lavet af entusiaster der elsker Minecraft, mens en række mods til Bedrock Edition koster penge.

Det er dog værd at bemærke, at nogle af de helt store mods kræver ret meget af computeren, så bliv ikke overrasket, hvis spillet ikke kører helt så flydende, når du har installeret en ny, stor modificering der eks. ændrer på hele spillets grafik.

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe

Skal din nye gaming PC også bruges til andet end Minecraft, eller har du andre spørgsmål, som vi ikke fik besvaret i denne guide? Så kontakt endelig vores danske rådgivere, der er klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige gamer computer.

Vi har åbent alle hverdage fra kl. 09.30 - 16.30.

Indkøbskurv

Total 0 DKK