Computer til streaming - Vi hjælper dig i gang

Kom godt i gang med streaming

At streame sine spil er blevet super populært. Du kan finde titusindvis af streams på videotjenesterne Twitch og Youtube, og selvom mange streamer for sjov, er det også blevet en forretning for rigtig mange. Sidder du også mange timer foran computerne hver dag, har du måske også tænkt på at streame - men hvordan kommer man lige i gang, og hvad kræver det?

Hvad kræver det af computeren, når man skal streame?

Når din computer både skal bruges til at spille på, mens den kombinerer dit spil, din lyd og måske dit webcam til et live videosignal, så er der brug for ekstra kræfter. Har du samtidig ønske om, at spille med høje grafiske indstillinger, bliver kravene naturligvis endnu større.

En række populære streamere, der spiller meget krævende spil, løser denne udfordring ved, at have en dedikeret computer til at stå for selve streaming-delen. Heldigvis kan du dog sagtens komme i gang med mindre, og klare dig med en enkelt, kraftfuld streaming computer, hvis ikke du satser på, at være professionel fra dag 1. 😉

Hvis du vil i gang med streaming af dine spil, bør du særligt prioritere denne hardware i din computer, for at få den bedste oplevelse.:

Intel og AMD Ryzen processor logo

Processor

Du bør gå efter en processor med flest muligt kerner og tråde. Oversat til mere forståeligt dansk betyder det, at vi minimum anbefaler en Intel® Core™ i5-13400 eller en AMD Ryzen™ 5 5700X processor. Disse giver dig et godt udgangspunkt, men hvis ambitionsniveauet er ekstra højt, bør du overveje en Intel® Core™ i7 eller måske endda en Intel® Core™ i9 processor, eller tilsvarende Ryzen™ 7 eller 9 processorer fra AMD.

RAM

RAM

Når computeren skal klare flere opgaver på én gang, har mængden af RAM rigtig stor betydning. Du skal minimum have 8GB RAM, hvis du skal streame, men vi anbefaler dog 16GB eller helt op til 32GB RAM, da det vil give en bedre oplevelse i både dit spil og på din stream.

Grafikkort

Grafikkort

Grafikkortet er mange gange afgørende for, hvor flydende dit spil kører og opløsningen det kan køres i - altså, hvor godt spillet ser ud. Derudover kan det hjælpe til med, at kode dit videosignal og dermed aflaste resten af din computer. Derfor anbefaler vi et RTX 3060 grafikkort eller bedre, men det afhænger i virkeligheden mest af, hvilke spil du ønsker at spille, og hvor kræsen du er med grafikindstillingerne.

PRO TIP:

Vælg kvalitetsdele

Ligesom stort set alle andre ting, så er de billigste komponenter ikke identiske med de dyrere. Som Danmarks største PC producent har vi igennem årene haft rigtig meget hardware til test, og konklusionen er klar:
Selvom tingene på papiret bør passe sammen, så opstår der mange gange problemer med blå skærm og performance alligevel.

Vi er nået frem til, at en kombination af dele fra primært Intel, ASUS og Corsair fungerer rigtig godt sammen og har en utrolig god holdbarhed, og derfor benytter vi stort set kun dette i vores computere. Det betyder, at du får en driftssikker computer, så du kan koncentrere dig om alt det sjove og din stream ikke bliver afbrudt af nedbrud i tide og utide.

Hvilke programmer skal jeg bruge?

For at kombinere både dit spil, lyd og billede til ét samlet videosignal, der kan sendes ud til eks. Youtube eller Twitch, skal du bruge noget streaming software. Der findes mange forskellige programmer der kan klare dette, men nogle af de mest populære er Open Broadcasting Software (OBS) og XSplit.


Xsplit

Xsplit er utrolig nemt at gå til og giver en masse gode muligheder for, hurtigt og nemt at komme i gang med at streame, opsætte scener osv. Programmet kan bruges til at streame til Twitch, Facebook, Youtube og mange andre steder. Ulempen ved Xsplit er, at det kræver et abonnement for at kunne bruges.
Du kan læse mere om Xsplit på: https://www.xsplit.com


Open Broadcasting Software

OBS er et gratis streaming program, og det er derfor det oplagte valg, hvis du skal streame for første gang. Da OBS netop er gratis er det også det foretrukne valg hos rigtig mange, og det betyder også, at du let finder guides til opsætning at scener mv. på eksempelvis Youtube.
Du kan læse mere om Open Broadcasting Software (OBS) på: https://obsproject.com/da


Uanset hvilken streaming software du vælger at bruge, kan du typisk vælge at blive guidet igennem en opsætning. På denne måde kan du hurtigt vælge hvilket input der skal streames (din skærm, mikrofon osv.), hvordan det skal se ud på din stream (eks. med ekstra grafik) og hvortil det skal streames.

Vi anbefaler, at du til at starte med bruger standard-indstillingerne i dit streaming program - For til at begynde med, at handler det mere om at komme i gang med at streame og have det sjovt, end at gå død i at indstille en masse avancerede ting som audio offset, latency mode osv. Dén del kan man altid rode med, hvis man får lyst til at finjustere sin stream.

Opret din kanal

For at streame dit spil, skal du have oprettet en konto hos Twitch, Youtube eller hvor du nu ønsker at streame til. De nævnte services er de mest populære, og det er samtidig gratis at oprette en konto og en kanal, så du kan streame.

YouTube
Du kan oprette en Google konto via: https://accounts.google.com/SignUp?hl=da.
https://support.google.com/youtube/answer/1646861?hl=da kan du læse mere om, hvordan du opretter din egen Youtube kanal.

Twitch.tv
Du kan oprette en Twitch konto på: https://www.twitch.tv/signup.
Læs mere om, hvordan du kommer i gang med streaming på Twitch på: https://www.twitch.tv/creatorcamp/da-dk/learn-the-basics/twitch-101/

Køb en færdigsamlet streaming computer

Hvis din nuværende computer ikke er kraftig nok til at streame dine spil, så er det måske på tide, at udskifte den med en ny model. Nedenfor finder du gaming computere, der alle kan bruges til streaming. Afhængig af dit ønskede niveau og ambitioner, kan du prioritere dit valg ud fra ovenstående guide.
Vil du alligevel gerne ændre noget i computeren, så kan du inde under hver enkelt computer vælge imellem forskellige opgraderinger. På den måde, er det let for dig at få præcis den streaming computer du drømmer om. Uanset om du vælger vores standard-konfiguration eller tilvælger diverse opgraderinger, sørger vi for at samle det hele - og vi tester selvfølgelig, at al hardwaren virker, inden vi sender din nye computer til dig!

Udvalgte computere til streaming:

Læs mere:

Tilbehør til streaming

Leder du efter udstyr, der kan tage din stream til næste niveau? Så bør du tage et kig på vores guide til streaming tilbehør. Her kan du læse om, og finde tips til, hvordan du får lavet alt fra en perfekt lysopsætning til, hvordan du vælger den rigtige mikrofon, og samtidig se vores store udvalg af streaming tilbehør til dit setup. 👍

Guide: Vælg det rigtige streaming udstyr

Kontakt os

Er du ikke helt sikker på, hvilken streaming computer der passer til netop dit behov? Så kontakt vores dygtige rådgivere, der hellere end gerne vil hjælpe dig med, at finde den rigtige computer, så du hverken får købt for stort eller småt.

Du kan enten sende os en e-mail, eller give os et kald - alt afhængig af, hvad der passer dig bedst.

Ring til os7022 1744
Vi sidder klar alle hverdage fra kl. 09.30 - 16.30.
Send os en mailsalg@mm-vision.dk
Vi svarer alle hverdage inden for 24 timer.

Indkøbskurv

Total 0 DKK